Projektni portfolio - BCRCD
Spusti se niz stranicu
Pretraži

BCRCD - Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva

Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva obilježio 15 godina djelovanja

26. listopada 2021.Kategorije: BCRCD aktivnosti EU projekti Inkubator ideja Moira Laheza Moje vrijeme Ured 4 You
Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva obilježio 15 godina djelovanja

Protekli vikend, 24. listopada, Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva obilježio je 15-godišnjicu djelovanja. Početna ideja stvaranja udruge koja će promicati razvoj civilnog društva kroz jačanje samosvijesti građana za aktivno i odgovorno sudjelovanje u društvu živi i danas. Kroz različite vidove djelovanja od pokretanja do danas dovela je Udrugu na poziciju jedne od vodećih neprofitna organizacija Bjelovarsko-bilogorske županije na području razvoja, provedbe, savjetovanja, promicanja i unapređenja aktivnosti iz različitih područja civilnog djelovanja.

Dugogodišnje iskustvo BCRCD-a, uspješno provedene aktivnosti i projekti te na posljetku stručan tim temelj su kontinuiranog stvaranja i unapređenja kapaciteta Udruge. BCRCD je sudjelovao i u kreiranju nekoliko razvojnih strategija za područje Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije te i time ispunjava svoj cilj organizacije koja sustavno potiče razmjenu informacija, znanja i iskustava kroz socijalno partnerstvo i međusektorski dijalog.

Razvijeno civilno društvo predstavlja jednu od ključnih poluga razvoja suvremenog društva te je preduvjet održivog ekonomskog i društvenog razvoja. Upravo je stoga od velikog značaja poticanje razvoja svih oblika neprofitnih organizacija koje svojim djelovanjem nadopunjuju javni i profitni sektor te podižu kvalitetu života zajednice u kojoj djeluju.

Danas je BCRCD među vodećim udrugama Bjelovarsko-bilogorske županije po povlačenju sredstava iz nacionalnih i fondova Europske unije o čemu svjedoči čitav niz do sada uspješno provedenih projekata, kao i posljednji u nizu projekti Moje vrijeme i Inkubator ideja. EU projekt „Moje vrijeme“ sugrađanima u mirovini nudi kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, mogućnost da kroz edukativna predavanja ili rekreaciju poboljšaju svoje zdravlje i aktivno provode svoje slobodno vrijeme.  Kroz EU projekt Inkubator ideja Mjesni odbor Stjepan Radić obnovljen je i organiziran kao coworking prostor koji udrugama, poduzetnicima, slobodnim zanimanjima, ali i studentima nudi prostor za rad, održavanje sastanaka, edukacija, evenata i ostalih aktivnosti prema njihovim potrebama.

Osim na području promocije i razvoja civilnoga društva te razvoja i provedbe nacionalnih i EU projekata BCRCD je aktivan i u razvoju i promicanju poduzetništva, s naglaskom na društveno poduzetništvo. Tako je Udruga kroz poduzeće Ured 4 You čiji je osnivač sredstvima EU projekta ponovno oživjela priču Bjelovarčanima dobro poznatog restorana Stara ura kroz novouređeni objekt restorana Ura, dok kroz poduzeće Moira Laheza pokreće pogone sirane i prerade mesa koji će također djelovati na principima društvenog poduzetništva.

BCRCD zahvaljuje članovima, partnerima i ostalim suradnicima koji sve ove godine podržavaju rad Udruge te se raduje budućim suradnjama. Vrata Udruge otvorena su svima koji žele doprinijeti pozitivnim promjenama u zajednici.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Najnoviji komentari

 

OIB: 86970599788

BCRCD Račun: HR1423900011100339586

Hrvatska poštanska banka d.d., Jurišićeva 4, 10 000 Zagreb

© Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva / Sva prava pridržana.
Povratak na vrh
hrCroatian