Projektni portfolio - BCRCD
Spusti se niz stranicu
Pretraži

BCRCD - Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva

Poduzeće Moira Laheza pokreće Prvi društveno-poduzetnički inkubator u Hrvatskoj u sklopu kojeg će se nalaziti proizvodni pogoni za mini siranu i preradu mesa

22. prosinca 2020.Kategorije: Moira Laheza
Poduzeće Moira Laheza pokreće Prvi društveno-poduzetnički inkubator u Hrvatskoj u sklopu kojeg će se nalaziti proizvodni pogoni za mini siranu i preradu mesa

U suradnji s projektnim partnerima, Bjelovarsko-bilogorskom županijom i Tehnološkim parkom Bjelovar, Moira Laheza provodi EU projekt vrijedan 1.187.007,95 kuna. Riječ je o projektu Vraćanje okusima kroz društveno poduzetništvo, koji je u utorak, 22. prosinca predstavljen javnosti. Kroz ovaj projekt će se poslovanje poduzeća Moira Laheza temeljit na društveno-poduzetničkim načelima.

Na početnoj konferenciji projekta koja je održana u online obliku projekt je javnosti predstavio Ivan Srebrenović, voditelj projekta.

Vraćanje okusima kroz društveno poduzetništvo

Naziv projekta već govori koji je projektni cilj – pomoći „malim“ poljoprivrednicima od kojih će otkupljivati mlijeko i meso te im na taj način osigurati opstanak i konkurentnost na tržištu te poticati regionalan gospodarski razvoj.

– Neizostavan dio navedenog projekta je i uključivanje lokalnih  obiteljskih gospodarstava koji će moći svoje sirovine plasirati u pogone te tako unaprijediti svoje poslovanje kao i razvoj cjelokupne zajednice. Važno je napomenuti i to kako će se potaknuti nova zapošljavanja koja će dodatno doprinijeti razvoju društveno poduzetničkog koncepta poslovanja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji – izjavio je voditelj projekta Ivan Srebrenović.

U sklopu projektnih aktivnosti, polaznici edukacija i praktične nastave besplatno će stjecati znanje i vještine potrebne za obavljanje pojedinih poduzetničkih aktivnosti. Imat će i mogućnost besplatnog korištenja prostora i informatičke opreme.

U sklopu Prvog društveno-poduzetničkog inkubatora u Hrvatskoj pokrenut će se i web shop u kojemu će se moći kupiti mliječni i mesnati proizvodi koji su proizvedeni u spomenutim pogonima.

Prvi društveno-poduzetnički inkubator u Hrvatskoj

U Prvom društveno-poduzetničkom inkubatoru u edukacijskom dijelu održavat će se edukacije o društvenom poduzetništvu, ponudit će se tri besplatna ureda za društvene poduzetnike i zajednička dvorana za sastanke, a u proizvodnom dijelu bit će pogoni za mini siranu i za preradu mesa. Kroz projekt su osigurana nova radna mjesta upravo u proizvodnim pogonima. Prednost pri zapošljavanju imat će osobe s invaliditetom i osobe iz teže zapošljivih skupina. Korisnici Prvog društveno poduzetničkog inkubatora u Hrvatskoj imati će mogućnost prikaza praktičnog rada i provedbe društveno poduzetničkih aktivnosti na primjerima rada novo uspostavljenih pogona.

U sklopu Prvog društveno-poduzetničkog inkubatora u Hrvatskoj pokrenut će se i web shop u kojemu će se moći kupiti mliječni i mesni proizvodi koji su napravljeni u spomenutim pogonima.

O detaljima otvorenja mini sirane, pogona za preradu mesa i Prvog društveno-poduzetničkog inkubatora u Hrvatskoj bit će više informacija na službenoj internetskoj stranici poduzeća Moira Laheza koja će uskoro biti javno objavljena.

Zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu izrazio je voditelj projekta Ivan Srebrenović.

– Veliko mi je zadovoljstvo biti dio projekta koje se zasniva na uspostavljanju Prvog društvenog inkubatora u Hrvatskoj u sklopu kojega će se pokrenuti mini sirana, pogon za preradu mesa te provoditi edukacijske ali i ostale projektne aktivnosti u okviru promocije i jačanja društvenog poduzetništva u Hrvatskoj. Velike priče, kao što je ova, pogotovo u neizvjesnim vremenima u kojima se nalazimo, daju još veći značaj i važnost cjelokupnom projektu ali i svim članovima projektnog tima  koji vode ovaj veliki projekt tako da ovim putem zahvaljujem osoblju, projektnim partnerima i svima koji sudjeluju u razvoju ove velike priče – zaključio je Ivan Srebrenović.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a sadržaj ove objave isključiva je odgovornost poduzeća Moira Laheza.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Najnoviji komentari

 

OIB: 86970599788

BCRCD Račun: HR1423900011100339586

Hrvatska poštanska banka d.d., Jurišićeva 4, 10 000 Zagreb

© Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva / Sva prava pridržana.
Povratak na vrh
hrCroatian