Projektni portfolio - BCRCD
Spusti se niz stranicu
Pretraži

BCRCD - Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva

Poduzeće Ured 4 You otvara restoran u Bjelovaru prema društveno-poduzetničkim načelima

21. prosinca 2020.Kategorije: Ured 4 You
Poduzeće Ured 4 You otvara restoran u Bjelovaru prema društveno-poduzetničkim načelima

Ured 4 You poduzeće je koje provodi EU projekt pod nazivom Food 4 You, a osnovni cilj projekta je jačanje poslovanja društvenih poduzetnika. U sklopu projekta otvorit će se ugostiteljski objekt čije će se poslovanje temeljiti na društveno-poduzetničkim načelima. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.125.841,91 kunu, a kao partneri na projektu sudjeluju Bjelovarsko-bilogorska županija i Tehnološki park Bjelovar. Kroz projekt će se ojačati kapaciteti barem tri udruge, jedne zadruge, jednog trgovačkog društva, pet zaposlenih i deset nezaposlenih osoba.

Danas, u ponedjeljak 21. prosinca, održana je online početna konferencija projekta na kojoj su javnosti predstavili projekt voditelj projekta Željko Pavleković i asistentica voditelja projekta Anita Filipović.

Što je društveno poduzetništvo?

Ovakva vrsta poduzetništva za cilj ima istovremeno ostvarivanje društvenih, ekonomskih i ekoloških ciljeva te poslovanje za dobrobit zajednice. Društveno poduzetništvo je sektor koji u Republici Hrvatskoj nije dovoljno razvijen, ponajviše zbog nedostatka financijskog kapitala, ali i izostanka poslovnih vještina društvenih poduzetnika, nedovoljne informiranosti poduzetnika i građana o konceptu i svrsi društvenog poduzetništva.

Kroz projekt će Ured 4 You doregistrirati poslovanje poduzeća i transferirati ga u društveno poduzeće te steći potrebna stručna i poslovna znanja o društvenom poduzetništvu. Otvorit će se ugostiteljski objekt, čije poslovanje će se također temeljiti na društveno-poduzetničkim načelima. 

Otvaranje ugostiteljskog objekta

Restoran Ura koji će se otvoriti u sklopu projekta Food 4 You, nalazit će se na adresi Vladimira Nazora 22 u Bjelovaru, a otvorenje je previđeno  proljeće 2021. godine. To će značiti i osiguranje novih radnih mjesta, a uz to će postojat mogućnost praktične nastave za mlade s trogodišnjim obrazovanjem po posebno prilagođenom programu s ciljem razvoja zajednice. Važno je naglasiti da će novootvoreni ugostiteljski objekt u uz redovnu ponudu u restoranu pružati pripremu i dostavu svakodnevnog obroka na području Bjelovara i bliže okolice.

Dobrobit zajednice

Poseban dio u projektu predviđen je za pripremu obroka za umirovljenike koji će im se dostavljati na njihovu kućnu adresu. Od ukupnog broja prodanih obroka umirovljenicima, 10% će se donirati za umirovljenike slabijeg imovinskog stanja.

Projektnim aktivnostima omogućit će se zainteresiranima da saznaju više o društvenom poduzetništvu i svim prednostima koje ovakav oblik poduzetništva omogućava.

– Veselim se što smo uspješno prijavili projekt koji traje 30 mjeseci. U tom ćemo razdoblju pokrenuti društveno-poduzetničku djelatnost i ostvarivati prihode koji će osigurati opstanak poduzeća. Osigurat ćemo nova radna mjesta i povećati svijest o društvenom poduzetništvu, a smatram da je to iznimno važno za dobrobit zajednice. Naš tim čine vrijedni i marljivi ljudi i uopće ne sumnjam u uspjeh ovog projekta – kazao je voditelj projekta Željko Pavleković.

Detalji i novosti o otvorenju restorana bit će objavljeni na službenoj internetskoj stranici Bjelovarskog centra za razvoj civilnoga društva, te na službenom Facebook profilu spomenute organizacije.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a sadržaj ove objave isključiva je odgovornost poduzeća Ured 4 You.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Najnoviji komentari

 

OIB: 86970599788

BCRCD Račun: HR1423900011100339586

Hrvatska poštanska banka d.d., Jurišićeva 4, 10 000 Zagreb

© Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva / Sva prava pridržana.
Povratak na vrh
hrCroatian