Projektni portfolio - BCRCD
Spusti se niz stranicu
Pretraži

BCRCD - Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva

Održana početna konferencija EU projekta Moje vrijeme

10. prosinca 2020.Kategorije: EU projekti
Održana početna konferencija EU projekta Moje vrijeme

Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva održao je u četvrtak 12. prosinca početnu konferenciju EU projekta Moje vrijeme u online obliku.

Projekt je vrijedan 1.595.364,06 kune, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a dio je sufinancirala i Republika Hrvatska. Nositelj projekta je Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva, a partneri su Bjelovarsko-bilogorska županije, Dom za starije i nemoćne osobe Bjelovar, Udruga za promicanje običaja bilogorskog kraja Kremen, Udruga Zadovoljna žena i Grad Daruvar.

Cilj projekta je ojačati provedbene kapacitete organizacija civilnog društva za provođenje programa aktivnog starenja i povećanje kvalitete života umirovljenika na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Projektom će biti obuhvaćeno minimalno 250 umirovljenika s područja Bjelovarsko-bilogorske županije koji će u projektnim aktivnostima moći sudjelovati potpuno besplatno. Doprinijet će se stvaranju pozitivnog okruženja za uključivanje umirovljenika u zajednicu. To će se postići organiziranjem raznih društvenih i rekreativnih aktivnosti koje su pomno odabrane i prilagođene sudionicima istih, a predviđeno je više od 700 aktivnosti. Neke od aktivnosti su nordijsko hodanje, pikado, stolni tenis, rekreacijski ples, viseća kuglana te razne druge kreativne radionice.

Projekt se odvija u dva grada, a obuhvaća umirovljenike s područja cijele Bjelovarsko-bilogorske županije. U Daruvaru će se aktivnosti održavati u dnevnom boravku „Kutak za trenutak“ (Stjepana Radića 7) čija će voditeljica biti Brankica Mlinarić, a u Bjelovaru će se aktivnosti održavati na prostoru Park sporta (Ulica Andrije Mohorovičića 59), gdje će se s umirovljenicima družiti izvoditeljica projektnih aktivnosti Antonija Radonić.

Projekt je na početnoj konferenciji predstavila voditeljica projekta Ivona Bogović i pritom pozvala umirovljenike da se pridruže aktivnostima koje su pred nama te izrazila nadu da će se situacija s pandemijom korona virusa smiriti kako bi se projekte aktivnosti mogle nesmetano odvijati.

Sve informacije o aktivnostima bit će objavljene na službenoj Facebook stranici projekta Moje vrijeme, a zainteresirani se mogu obratiti i na brojeve telefona: 043/246-259 (Bjelovar) i 043/636-230 (Daruvar).

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Najnoviji komentari

 

OIB: 86970599788

BCRCD Račun: HR1423900011100339586

Hrvatska poštanska banka d.d., Jurišićeva 4, 10 000 Zagreb

© Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva / Sva prava pridržana.
Povratak na vrh
hrCroatian