Projektni portfolio - BCRCD
Spusti se niz stranicu
Pretraži

BCRCD - Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva

Uspješan završetak još jednog EU projekta BCRCD-a

2. studenoga 2020.Kategorije: BCRCD aktivnosti EU projekti
Uspješan završetak još jednog EU projekta BCRCD-a

Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva (BCRCD) udruga je koja već dugi niz godina provodi aktivnosti i projekte na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Jedan od projekata je i Špica rada koji u jedanaestom mjesecu uspješno završava 30 mjesečnu provedbu.

Projekt Špica rada započeo je s provedbom 14. svibnja 2018. godine uz partnerstvo s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Bjelovar, Regionalnom razvojnom agencijom Bjelovarsko-bilogorske županije i Savezom za pravedno društvo. Projekt je vrijedan 978.039,92 kuna, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta bio je osigurati pomoć pri zapošljavanju dugotrajno nezaposlenih osobama u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. U sklopu projekta pokrenuta su dva Kluba za zapošljavanje, u Bjelovaru i Daruvaru.

Klubovi su bili otvoreni svakodnevno a korisnici su imali priliku naučiti pisati životopis i molbu za posao, saznati na koje načine i na kojim mjestima mogu tražiti posao te naučiti kako se pripremiti za razgovor za posao s budućim poslodavcima. Kroz projekt je u provedbi HZZ PU Bjelovar, u većim gradovima Bjelovarsko-bilogorske županije održano 15 radionica na teme samoprocjene, poboljšanja vještina za pronalaženje posla. HZZ PU Bjelovar održao je i 200 individualnih savjetovanja nezaposlenih osoba s temama iz područja zapošljavanja.

Osposobljavanja za zanimanja dadilje, njegovatelja i samostalnog knjigovođe, s upisom u radnu knjižicu, održana su od strane Pučkom otvorenom učilištu Bjelovar, a uspješno ih je završilo 25 polaznika. Petodnevne radionice ”Razvoj poduzetničkih vještina” održane u Bjelovaru i Daruvaru pružila su niz praktičnih savjeta namijenjenih razvoju poduzetničkih vještina nezaposlenim osobama koje žele pokrenuti vlastiti posao.

Do sada dobivene povratne informacije sudionika projektnih aktivnosti izuzetno su pozitivne, a poseban uspjeh predstavljaju svi koji su na temelju sudjelovanja na aktivnostima pronašli novo zaposlenje ili se samostalno upustili u poduzetništvo. Iako projekt Špica rada završava, ured Bjelovarskog centra za razvoj civilnoga društva, na adresi Vladimira Nazora 22 i kontakt telefonu 043 246 259 i dalje su na raspolaganju svim nezaposlenim osobama koje za vrijeme trajanja projekta nisu bile u mogućnosti priključiti se projektnim aktivnostima a potrebna im je pomoć u traženju posla ili pokretanju poduzetničke djelatnosti.

Cijeli članak pogledajte na bjelovar.live.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Najnoviji komentari

 

OIB: 86970599788

BCRCD Račun: HR1423900011100339586

Hrvatska poštanska banka d.d., Jurišićeva 4, 10 000 Zagreb

© Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva / Sva prava pridržana.
Povratak na vrh
hrCroatian